page_banner

Perawatan Wastewater Desentralisasi: Solusi Anu Wijaksana

Perawatan limbah desentralisasi diwangun ku sababaraha rupa pendekatan pikeun pengumpulan, pangubaran, sareng panyebaran / panggunaan deui cai limbah kanggo tempat cicing individu, fasilitas industri atanapi kelembagaan, klompok bumi atanapi bisnis, sareng sakumna masarakat. Evaluasi ngeunaan kaayaan anu khusus pikeun situs dilakukeun pikeun nangtoskeun jinis sistem pangobatan anu pas pikeun tiap lokasi. Sistem ieu mangrupikeun bagian tina infrastruktur permanén sareng tiasa dikokolakeun salaku fasilitas mandiri atanapi diintegrasikeun sareng sistem pangolahan limbah terpusat. Aranjeunna nyayogikeun sababaraha pilihan pangobatan tina pangobatan saderhana, pasip kalayan dispersal taneuh, anu biasa disebut sistem septic atanapi onsite, pikeun pendekatan anu langkung rumit sareng mékanis sapertos unit pangobatan anu maju anu ngumpulkeun sareng ngubaran limbah tina sababaraha wangunan sareng debit kana cai permukaan boh atanapi taneuh. Éta ilaharna dipasang dina atanapi caket titik dimana cai limbah dihasilkeun. Sistem anu ngalir kana permukaan (permukaan cai atanapi taneuh) meryogikeun ijin Sistem Penghapusan Pembuangan Polusi Nasional (NPDES).

Sistem ieu tiasa:

• Ngawula kana rupa-rupa skala kaasup tempat cicing, usaha, atanapi komunitas leutik;

• Ngubaran cai limbah dugi ka tingkat pelindung kasihatan umum sareng kualitas cai;

• Patuh kana kode pangaturan kotamadya sareng nagara; jeung

• Dianggo kalayan saé di padesaan, suburban sareng pakotaan.

NAHA RÉSÉNÉNÉNÉN TÉSÉRÉRÉRÉN LÉRÉLÉN?

Perawatan limbah desentralisasi tiasa janten alternatif anu pinter pikeun komunitas anu ngémutan sistem énggal atanapi ngarobih, ngagentos, atanapi ngagedekeun sistem pangolahan cai limbah anu tos aya. Pikeun seueur komunitas, perlakuan terdesentralisasi tiasa:

• hemat biaya sareng ekonomis

• Ngahindaran biaya modal ageung

• Ngurangan biaya operasi sareng perawatan

• Ngamajukeun kasempetan bisnis sareng padamelan

• Héjo sareng lestari

• Mangpaat kualitas cai sareng kasadiaan

• Ngagunakeun énergi sareng lahan kalayan bijaksana

• Ngarespon kana kamekaran bari ngalestarikeun rohangan héjo

• Aman dina mayungan lingkungan, kaséhatan masarakat, sareng kualitas cai

• Ngajaga kasihatan masarakat

• Ngirangan polutan konvensional, nutrisi, sareng rereged anu muncul

• Ngirangan kontaminasi sareng résiko kaséhatan anu aya hubunganana sareng cai limbah

GARIS DUA

Perawatan limbah desentralisasi tiasa janten solusi anu masuk akal pikeun komunitas ukuranana sareng demografi. Sapertos sistem anu sanés, sistem terdesentralisasi kedah leres-leres dirarancang, dijaga, sareng dioperasikeun kanggo nyayogikeun manpaat anu optimal. Dimana aranjeunna bertekad janten pas, sistem desentralisasi ngabantosan masarakat ngahontal garis handap kelestarian: saé pikeun lingkungan, saé pikeun ékonomi, sareng saé pikeun masarakat.

Dimana jalanna

Loudoun County, VA

Loudoun Water, di Loudoun County, Virginia (Washington, DC, suburb), parantos ngadopsi pendekatan terpadu pikeun pengelolaan cai limbah anu kalebet kapasitas anu dibeli ti pabrik terpusat, fasilitas reklamasi cai satelit, sareng sababaraha sistem klaster masarakat anu alit. Pendekatanna parantos ngamungkinkeun kabupatén pikeun ngajaga karakter désa na sareng nyiptakeun sistem dimana kamekaran mayar kanggo kamekaran. Pamekar ngarancang sareng nyiptakeun fasilitas cai limbah klaster kana standar Cai Loudoun ku biaya nyalira sareng mindahkeun kapamilikan sistem kana Loudoun Water pikeun pangropéa anu teras-terasan. Program ieu mandiri sacara finansial ngalangkungan harga anu nanggung biaya. Kanggo inpormasi lengkep:http://www.loudounwater.org/

Rutherford County, TN

Distrik Utiliti Gabungan (CUD) Rutherford County, Tennesse, nyayogikeun jasa solokan ka seueur palanggan luar na ngalangkungan sistem inovatif. Sistem anu digunakeun sering disebat salaku sistem septic tank effluent pumping (STEP) anu diwangun sakitar 50 sistim limbah subdivision, anu sadayana ngandung sistem STEP, saringan pasir anu recirculate, sareng sistem dispersal drip effluent anu ageung. Sadaya sistem dipiboga sareng dikelola ku Rutherford County CUD. Sistem ngamungkinkeun pamekaran kapadetan tinggi (subdivision) di daérah kabupatén dimana solokan kota henteu sayogi atanapi jinis taneuhna henteu kondusif pikeun tangki septik konvensional sareng saluran pembuangan saluran. Tangki septik 1.500 galon dilengkepan pompa sareng panel kontrol anu perenahna di unggal padumukan pikeun dikendalikeun ngaleupaskeun cai limbah kana sistem pengumpulan limbah terpusat. Kanggo langkung seueur inpormasi: http://www.cudrc.com/Departments/Waste-Water.aspx


Waktos Post: Apr-01-2021